Saturday, February 5, 2011

CNY~

HUARGHH~penyakit lama datang kembali. Blog kembali tak ter-update. Dulu beria-ria cakap nak aktif la konon. HAHA~ Sekarang aku tengah cuti Chinese New Year. 
Tapi....
Kenapa kalau Cina yang raya, Melayu, India, Kadazan, Iban segala kaum-kaum lain pun nak cuti jugak eyh? 
Bukan kita + mereka yang raya. 
Kenapa eyh?
Hm....
Tapi... 
Bagus jugak. Tak payah pergi kelas. Limau pun banyak woo... Gong Xi Fa Cai la ohhh!  Hihi~
 
Photobucket


Sebenarnya aku bosan nih. 

Tak taw nak buat apa kat rumah. Actually mak abah aku and also Kak Ujie and Abg Shah and little Awfiyah sekarang kat Kelantan. Aku kena tinggal ( atau sebenarnya memilih untuk ditinggalkan..haha ) Ada kenduri sepupu aku belah mak aku kahwin. Tapi yang mana satu eyh? Aiyakkk~~ Sepupu sendiri pun tak kenal. Eyh bukan tak kenal lahh...tapi konpius.... Yela sepupu aku yang belah mak aku dah la ramai perempuan dri lelaki. Muka pulak lebih kurang je. Nama pun nak seirama. Jarang jumpa + bertegur sapa plak tuh. Mana nak ingat. Oh biar la... Bukannya majlis tuh tak jalan kalau aku tak de, kan? :p Muahaha~~ 

Ha..semalam aku pergi Carefour, aku beli lah air jus oren cap Minute Maid. Selalunya aku beli cap Carefour or Twister je, tapi tak sekarang nih aku tengok KFC pon pakai cap nih jugak, aku pun try lahh... Murah pulak tuh, tiga botol RM10.88. Offer product baru la katakan... Aku pun sampai je rumah terus minum..

glup..glup..glup...beerrrrrppppp~ 

Sama je la dengan yang lain, tapi Twister sedap lagi kott..haha Lepas minum, mak aku cakap yang jus tuh imported dari China, tapi tanda halal tuh ada la. So, what wrong with brand-brand dari China? China pun competitive country apa... Ok memang fakta la banyak barang ditiru di China. Nak buat macam mana, dah harga raw material kat sana murah kannn... Jangan anggap semua barang China tuh tiruan, dan tak berkualiti.. Macam tuh la jugak brand-brand dari Malaysia. Tak semestinya local brand itu local quality. 

Malaysia Boleh! 

Hihi~~



Photobucket

Dah penat merapu~BYEBYE!

No comments: