Tuesday, February 15, 2011

EwwW!

Assalamualaikum!

Hello!

What's up?!

Wo ai ni!


Err I wasn't right.....

Ni hao?!

Vanakem!

Salam Satu Malaysia.

Okeyy...

Apa aku nak merapu nih?

Hm...

Lately aku asyik bukak Youtube je bila online. Dah macam addicted pulak. Saja suka-suka messing around. Youtube agak membantu diriku menenangkan diri la sedikit sebanyak yang bercelaru nih.

Encik Kentang dan Miss Potato: Photobucket

Me: Haha. Cut it guys....
Music video.

Jokes.

Politics.

But I'd discovered a few things that interesting in Youtube. Aku tak tahu dah berapa ramai bloggers yang jadikan "fenomena" nih sebagai topik untuk posting-posting dalam belog diorang. BUT aku tetap nak post jugak.

Encik Kentang: Poyo la lu der...

Miss Potato: Eyyhh biar la dia...

Encik Kentang: Whatever...

Miss Potato: Grrr...

Me: Okay okay enough with the kinky stuff right there, now! 

Encik Kentang dan Miss Potato :Sorry..... (-.-)"

Aku amat sangat keterlaluan meminati "fenomena" nih. Yup. Creating you very own Youtube channel. Haha. For me, it is another way to express your opinions, informally and friendly. Tapi jangan lah sampai ter'over' , kan? 

Ada beberapa "channel" yang sangat menarik minat ramai orang. Tapi aku paling minat adalah channel IniAnwarHadi.

Ya. Dimiliki + diterbitkan + diarahkan + cerita asal oleh Anwar Hadi. 

IniAnwarHadi.

Me : Search kat Google dan Youtube confirm jumpa.

Encik Kentang: Why?

Miss Potato: Yeah why?

Kerana...
  • Beliau menggunakan Bahasa Inggeris yang mudah difahami, dan yang tak perlu nak slang-slang sangat lahh.  
  • Isu-isu yang ringan dan mesra rakyat.
  • Ekspresi muka yang selamba dan bersahaja.
  • Tidak wujud ke-poyo-an.

Up until now, dah ada beberapa episod dalam channel dia. But my favourite is episod #6

EwwW



Nice right? Haha.

Okay sekarang korang dah tahu kenapa title post aku macam tuh kann. 

Encik Kentang dan Miss Potato: Haha kantoi sudahhh....

Kepada ya'all yamg belum pernah tengok, try yourself. Ya'all boleh pause lagu kat atas sekali, then play the video. Free jepp :p Lepas tuhh like page IniAnwarHadi di Facebook dengan meng-click di sini
( kalau like lahhhh..... ).

Me: Kindda promoting, right? 

Kepada Encik Anwar Hadi a.k.a anak Pak Man a.k.a Man Jr. , anda memang best! Hopefully anda sukses selalu di Sydney okayy~~

And who knows, maybe one day I'll create my own Youtube channel. 

Encik Kentang dan Miss PotatoPhotobucket


Next time. kita sembang tentang MatLuhtfi90 pulak okeyyy..

See ya!

Me: Photobucket

Encik Kentang dan Miss Potato: Photobucket


( tidur.... )



No comments: